Bild på en tjej och en hund med flytväst som sitter på en brygga

Hyra flytväst

Flytvästen är en billig livförsäkring. Se till att hela familjen använder flytväst både på och vid sjön.

Hyr flytväst av oss

Flytvästarna finns i olika storlekar och viktklasser, från 3 kilo till över 80 kilo. Vi har också flytväst till hund. Vi har ett begränsat antal flytvästar och kan inte garantera att det alltid finns en att hyra.

Du hyr flytvästen per dygn och kan hyra den i max två veckor. Det kostar 10 kronor per dygn och flytväst. Du betalar via swish.

Flytvästar finns att hyra på Sundsvalls brandstation och Timrå räddningsstation

Du hyr, hämtar och lämnar flytvästen på stationen.

Du kan hyra flytväst alla dagar, klockan 7.00-20.00, så länge personalen finns på plats och inte är ute på övning eller larm. Ring på porttelefonen vid entrén.

Vatten är inte farligt – det är okunskap som är farligt

Ingen bör drunkna på grund av okunskap. På Svenska Livräddningssällskapets webbplats kan du läs mer om flytvästar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där finns bland annat en broschyr om flytvästar och flytplagg (pdf). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du får också veta mer om säkerhet vid vatten.

Fakta

I Sverige omkommer i genomsnitt cirka 35 personer per år i olyckor med fritidsbåtar. Oftast inträffar olyckorna nära land och i lugnt väder. Fall över bord och kantring är de vanligaste orsakerna till olyckorna. Ungefär hälften av båtolyckorna sker i samband med fritidsfiske.

  • Hälften av de omkomna är män över 50 år.
  • Drygt hälften har druckit alkohol.
  • Den akuta dödsorsaken är, praktiskt taget alltid, drunkning.
  • Endast en av tio drunknade bar flytväst eller flytplagg.
  • Många av dessa dödsolyckor hade kunnat undvikas med enkla medel.

Senast uppdaterad: